29 Ocak 2014 Çarşamba

Sogan Üretimi ve Bakimi

Sogan Üretimi ve Bakimi
Soğan geri, en azından M.Ö. 4000 için sürekli ekimi kalma eski sebze biridir. Eski Mısırlılar Nil Nehri boyunca bu mahsul ekili olduğu bilinmektedir. Hiçbir bilinen yabani ataları ancak, menşe merkezi Afganistan ve çevresindeki bölge olduğuna inanılıyor. Soğan en çok adapte sebze bitkileri arasında yer almaktadır. Bunlar tropik alt kutup bölgelerinde yetiştirilen olabilir. Bu adaptasyon gün uzunluğuna tepki farklı öncelikle kaynaklanmaktadır. Çiçekli aksine çoğu diğer türlerinin aksine, gün uzunluğu etkiler soğan bulbing. Soğan soğanları gün uzunluğu saate kendi yanıta göre üç gruba yerleştirilir. 11-12 saat gün uzunlukları ile kısa gün ampul çeşitleri günlük 13-14 saat uzunlukları ile ara ampul çeşitleri, bu ülkenin orta ılıman bölgelerde bulunur iken, nihayet, uzun gün çeşitleri uyarlanmıştır Amerika Birleşik Devletleri gibi sıra Kanada ve 16 saat ya da daha fazla gün uzunlukları ile ampul en kuzey iklimlerin.
Soğan ilk başlarında Avrupalı ​​yerleşimciler tarafından bu ülkeye getirildi. Bu soğan ilk Avrupalı ​​yerleşim meydana kuzeydoğu boyunca bulunan ılıman iklime adapte edildi. Akdeniz'in sıcak bölgelerinden Çeşitleri sonunda güneydoğu Amerika Birleşik Devletleri kendi yolunu yaptı. Özellikle, İspanya ve İtalya'dan çeşitleri Vidalia soğan sektörüne önemli olacak. Bu çeşitlerin ilk Bermuda geldi ve böylece olarak sevk edildi "Bermuda soğan."
Sarı Granex, Vidalia soğan için standart, Erken Grano kökeni vardır. Çeşitli Erken Grano 502 Sarı Granex melez için ebeveynlerden biri haline Texas Erken Grano 951C, sonuçlandı. Diğer ana, YB986, sırayla beyaz Bermuda türetilmiştir Excel seçildi.
Mose Coleman adında bir yetiştiricisi Toombs County, Gürcistan'da ilk kısa gün soğan büyüdü Vidalia soğan sektöründe 1931 yılında başladı. Bu hafif soğan hemen müşterileri ile popüler oldu. Depresyon başında, bu soğan anda $ 3.50 a 50 kiloluk çanta, para düşünebilirsiniz mümkün miktarda satılıyor. Yakında diğer yetiştiriciler bu hafif soğan ilgilenmeye başladı. Sektörü birkaç yıldır yavaş yavaş ve istikrarlı bir şekilde büyüdü. Büyüme Vidalia şehri önce eyaletler arası otoyol sisteminin yapımına önemli yolların kesiştiği oturdu gerçeği ile körüklendi.Buna ek olarak, süpermarket zinciri Piggly sallıyorsun Vidalia, Gürcistan'da bir dağıtım merkezi yapılmaktadır.Bunlar soğan satın almak ve kendi mağazaları aracılığıyla dağıtmak olacaktır. Yavaş yavaş sektöründe ulusal bir ün kazanmaya başladı.
Ayrıca soğan teşvik yardımcı olmak amacıyla, soğan festivaller 1970'lerin ortalarında Vidalia ve Glennville hem de başlandı. Soğan yaklaşık 600 dönüm anda imal edilmiştir. Büyüme önümüzdeki on yıl boyunca devam etmiştir.1986 yılında, Gürcistan Vidalia Soğan resmi tanıma verdi ve bu soğan yetiştirilen olabilir coğrafi alanı tanımlanmış.Soğan diğer alanlarda getirilen ve Vidalia soğan gibi torbalanıyor ile bazı sorunlar olmuştu. Devlet tanıma, ancak endüstrisine gerekli ulusal koruma vermedi. Sektöründe 1989 yılında sanayi, ulusal koruma sağlayan Federal Piyasa Emri 955 aldı. Vidalia Soğan Komitesi, federal piyasa düzenini denetlemek için kuruldu. Yetiştiriciler endüstrisini desteklemek için üretime dayalı fonların kayıt ve ödemeleri gerekmektedir. Toplanan para, ulusal ve uluslararası tanıtım kampanyaları için ve soğan araştırma için kullanılır.
1989 yılında, sanayi kontrollü atmosfer (CA) depolama benimsemeye başladı. CA soğan saklamak için düşük oksijen, yüksek karbon dioksit buzdolabında ortamı kullanır. Bu sanayi iyi sonbahar ve kış aylarında onların pazarlama fırsatlarını genişletmek sağlar. Federal piyasa düzeni ve CA depolama benimsenmesi bu sektörde yaklaşık 14.000 dönümlük bugünkü seviyesine büyümeye izin verdi.
Nakli Üretimi
George E. Boyhan ve W. Terry Kelley - Uzatma Horticulturists
Kısa gün soğan tohumu ve transplant hem de yetiştirilebilir, ancak çoğunluk nakli yetiştirilmektedir.
Nakli üretimi Eylül ayında tohum ekimi takiben arazi hazırlığı ile yaz sonunda başlar. Transplant üretimi için arazi en az 3 yıl süreyle soğan veya ilgili Alliums olmuştur olmamalıdır. Bu sabit merkez-Pivot sistemleri ile her zaman mümkün değildir. Soğan hastalık ve ciddi ot sorunları bir geçmişi olan siteleri kaçının.
Bir site seçildiğinde, bir atın toprak testi verimliliği ve toprak pH optimum seviyesini belirlemek için. Toprak testi önerilere son eklemeler plantbed soğan için spesifik öneriler vermek. Gürcistan'ın Toprak Üniversitesi bir toprak örneği göndererek, Bitki ve Su Analiz Laboratuarı, onlar nakli veya plantbed soğan üretimi için olduğunu göstermektedir. Site derin geçen hasadın herhangi bir kalıntı gömmek için açık olmalıdır. Birçok farklı kaynak nakli için kullanılabilir. Doğrusal ayak başına 60-70 tohum ekmek için bu ayarlayın. Bitki-It Jr dört-hunisi transplanter kullanarak, No 24 plakaları ayarlayın. Bu plantbeds için gerekli tohumlama oranını vermelidir. Vakum ekme da iyi bir seçimdir ve doğru miktarlarda ve gerekli derinliğe tohum sunabilirsiniz. Diğer kaynak sürece doğrusal ayak başına 60-70 tohum ekim yeteneğine sahip olan ve sürekli olarak uygun bir derinlikte (1/4-1/2 inç) de bitki tohumu gibi kullanılabilir.
Plantbed toprak optimum büyüme için 6.0-6.5 arasında bir pH olmalıdır. Gürcistan topraklar genellikle asidik; sizin toprak pH düşükse, kireç uygulamaları tavsiye edilir. PH ayarlanması ederken kalsiyum ve magnezyum kaynakları, çünkü dolomitik kireç, kalsit, kireç tercih edilir. Toprak pH değiştirme nispeten yavaş bir süreçtir, bu yüzden düşük bir pH erken şüphesi varsa, toprak testi ve kireç uygulaması, toprak pH dikim için yeterli bir süre giderilmiştir sağlamak avantajlıdır. Toprak pH kireç uygulamaları ile değiştirmek için birkaç ay sürebilir.
Kıyı Ovası topraklarda azot öneriler dönüm başına azot 100-130 lira arasında değişir. Piedmont, Dağ ve Kireçtaşı Vadisi topraklarda, dönüm başına 90-120 kilo uygulayın. Tablo 1. Toprak rezidüel fosfor ve potasyum düzeylerine göre fosfor ve potasyum öneriler gösterir.
Buna ek olarak, dönüm başına £ 1 de bor geçerlidir. Çinko sonuçları düşük ise, dönüm başına çinko 5 pound geçerlidir. Kükürt uygun soğan üretimi için çok önemlidir. Bu sülfür çok düşük güneyinde Gürcistan Kıyı Ovası topraklarda özellikle doğrudur. Kükürt, dönüm başına 20-40 kilo bir oranda, bu kumlu balçık topraklarda kaliteli soğan nakli üretmek için gerekli olacaktır.
Tipik bir doğurganlık programı 12 oranında kükürt uygulanan preplant ile 10-10-10 dönüm başına 300-400 kilo oluşur. Buna göre, P ve K ek uygulamalar ile bu takip S. 36-48 lira ile birlikte NPK 30-40 kilo malzemeleri toprak testi önerileri. Ek K potasyum nitrat (13-0-44) olarak temin edilebilir ise Genel olarak, ek P, gerekli değildir.Besleme ek N kalsiyum nitrat (15.5-0-0) içinde 1-2 uygulamalarda 4 ° C'de uygulanan ve 6 hafta sonra tohumlama. Toprak test gerektirdiği gerekli besin kaynakları bir gübre plantbed soğan üretmek için kullanılabilir unutmayın. Daha yeni iş plantbed tohumlama yüksek P uygulaması hiçbir etkiye sahip olduğunu gösterir. Fosfor serin toprak sıcaklığının dönemlerde sınırlı sayıda olabilir. Eylül ayında plantbeds tohumlama, toprak sıcaklıkları P eksikliği önlemek için yeterince yüksek. Ancak, tohumlama düzgün döllenmiş henüz plantbeds Kasım ve Aralık soğuk aylarında aşırı gelmek eksikliklere "pop-up" (yüksek P) gübre gerekebilir.
Bu FİDECİLİK iyi bir bitkidir tavır geliştirmek için düzenli olarak sulanacak olması kritik önem taşımaktadır. Birkaç kez su 1/10 inç bir gün uygulayarak tutarlı bir toprak nemi sağlamak olabilir. Sulama bölümüne bakın.
Bitkiler yaklaşık 8-10 hafta hasat için hazır. Kaliteli nakli hazır bir kalem çapı hakkında olacak. Nakilleri çekti ve birlikte 50-80 bitki gruplarında ve lastik bir bant ile bağlanmıştır. Üstleri yaklaşık yarısı, genellikle bir pala ile nakli kesilir. Hasat nakiller polietilen ağ veya çuval torbalarda alanına taşınmaktadır. Soğan nakli büyük ölçüde nakli hayatta azaltır, bu çanta bir "ısı" yaşayabilirsiniz. Onlar bu çanta zaman aşırı derecede uzun süre saklanmaz, ne de çok uzun süre güneşte bırakılması gerektiğini böylece nakli ile ilgilenir. Planlama kritik; makul o gün nakledilen olabilir yalnızca yeterli bitkileri hasat. Gerekirse, kuru ve serin bir yere alanında bunları kaldırın, mümkünse bu poşetlerde gecede saklamayın ama.
Tablo 1. Bitki yatak soğan üretimi için toprak testi analizine göre fosfor ve potasyum için Öneriler.


0 yorum:

Yorum Gönder